Ko ne zahvaljuje ljudima ne zahvaljuje ni Allahu.”

                                                                    (Hadis)

Svakom čovjeku priliči da se zahvali onome ko mu je učinio dobro. Ljudska je obaveza da se na svako dobro uzvrati dobrim. Postoje ljudi, dobročinitelji koji ne žale svoga imetka, ni vremena ni truda na putu činjenja dobra, u misiji pomaganja onima koji su u potrebi, svesni “benifita” koje ono donosi.

Ljudi su često zauzeti poslom, raznim obavezama tako da nisu često u prilici, pa čak i zaborave da postoje oni koji su muftačni. Zato je tu naša humanitarna organizacija kao sprega dobročinitelja i muftaćnih porodica, spremna uvijek i u najtežim okolnostima da bude na usluzi dobročiniteljima i udijele na pravi način onima kojima je najpotrebnije.

Zbog svega onog što čine, zbog neizmjernog povjerenja prema našoj humanitarnoj organizaciji “Otvorena ruka” odlučili smo se zahvaliti donatorima i partnerima.

Uručene su zahvalnice za izuzetan doprinos radu udruženja u toku vanrednog stanja i borbi protiv virusa Covid-19. Prenijeli smo zahvalnost korisnika ali i detaljno donatore upoznali sa sprovedenim aktivnostima.

Sva pomoć je do onih koji su bili u potrebi posredstvom naše humanitarne organizacije “Otvorena ruka” dolazila zahvaljujući humanim preduzetnicima iz Novog Pazara, raznih gradova Srbije kao i iz dijaspore. Jedan od njih je i naš sugrađanin Saša Vučićević kojem je danas uručena zahvalnica. Među dobitnicima zahvalnice za doprinos u radu “Otvorene ruke” je i medijska kuća RTV Novi Pazar. Direktor RTVNP Denis Mavrić kaže kako će televizija na čijem je čelu uvijek davati doprinos na način što će pratiti i dalje sve akcije i aktivnosti ovog ali i drugih humanitarnih udruženja.